donderdag 25 augustus 2011

Spekkies!

Het recept wat ik met jullie wil delen is hoe je spekjes kan maken.
Ik ben zelf dol op spekjes en als jij dat ook bent, moet je dit eens proberen.











De ingrediënten die je nodig zal hebben:

120 gr eiwit
500 gr suiker
150 gr glucosestroop of maïssiroop
150 gr water
3 eetl. suiker
10 blaadjes gelatine
1 flesje vanille extract.

Voor de poedermix:
200 gr poedersuiker
200 gr aardapelzetmeel/maïszetmeel

Laat de gelatine weken in een beetje water.

Kook  het water met de 500 gr suiker tot 100 °C

Voeg de glucosesiroop toe, kook dit tot 140 °C


Klop ondertussen de eiwitten op (met de mixer is handiger dan met de hand) en voeg de 3 eetlepels suiker toe.




Schenk de kokende siroop/suiker/water bij de eiwitten.



Blijf dit met de mixer opkloppen.
Los de geweekte gelatine op en voeg deze toe aan de massa. Doe ook het vanille-extract erbij.


Klop de massa totdat deze is afgekoeld.
Stort de massa op een met papier beklede bakplaat. Meng de poedersuiker met het zetmeel en bestrooi de plak spek er lichtjes mee.




Laat het minstens een nacht uitharden en haal het dan van de bakplaat. Knip het in stukken (met de schaar gaat het makkelijker dan wanneer je het snijdt) en haal elk stukje door het poedermengsel.









Het ziet er lang niet zo mooi uit als spekjes uit de supermarkt, maar ze smaken zo ontzettend lekker!

Veel succes met het maken.

Groeten, Jacqueline

1 opmerking: